Behandelingen

Massage bij burn-out

In (herstel van) een burn-out is massagetherapie een hele mooie begeleiding. Je gaat stap voor stap opnieuw contact maken met jouw lichaam.  Je leert de patronen herkennen die je geleid hebben naar de situatie zoals hij nu is. Je leert zacht te zijn voor jezelf. Je gaat voelen wat nog van waarde voor je is en wat niet meer zodat je dat kunt laten liggen waar het hoort: naast je en niet meer op je schouders.

Zodat jij er kunt zijn.

Dan kun je je omringen met  mensen  die je ondersteunen en jou laten groeien. Dan kun je een werkomgeving uitzoeken waar je gedijt en niet nog een keer opbrandt.

Je bent nu in een crisis en in elke crisis zit een kans! Pak die kans!

Herken je je geheel of gedeeltelijk in onderstaande uitleg over burn-out? Neem contact met me op of maak een afspraak. Dan kunnen we voelen of ik degene ben bij wie je je goed voelt om de lessen te leren die een burn-out in zich heeft.

De aanloop naar een burn-out is lang. Je hebt diverse signalen van je lichaam gekregen die je niet hebt kúnnen ontvangen. Omdat je hoofd dwingender was dan de fluisterende taal van het lichaam. Jouw hoofd zei waarschijnlijk zoiets als: nog even doorzetten en dan komt er resultaat van je harde werken en kun je ontspannen.  Totdat jouw lichaam liet weten dat het écht meer dan genoeg was en gewoon stopte.

Klachten als niet (goed) kunnen slapen, huilbuien, snel geïrriteerd zijn, niet kunnen eten, eindeloze gedachtencirkels, nergens meer zin in hebben tot alleen nog maar in je bed kunnen liggen zijn het gevolg.

Vaak heeft jouw omgeving al aanwijzingen gehad dat het niet goed met je ging. De weg naar een burn-out is vaak moeilijk te doorbreken mede door de gedachte in je hoofd: ik weet hoe het moet, nog even en dan is alles weer goed. Het is een vicieuze cirkel. Jouw lichaam heeft voor jou deze vicieuze cirkel doorbroken. Iets om ook dankbaar voor te zijn.