Behandelingen

Massage

Werken vanuit holistische visie betekent dat ik de mens zie als een geheel. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij worden gevormd op veel niveaus: geestelijk, lichamelijk, cultureel, spiritueel…. Massagetherapie is dan ook geen ‘symptoom bestrijding’ maar nodigt je uit om jouw lichaam en alles wat jou ‘jou’ maakt te ervaren.

Waarom holistische massagetherapie?

In onze drukke westerse wereld zijn wij vervreemd geraakt van ons lichaam. Wij zorgen soms beter voor bijvoorbeeld onze auto dan voor ons lichaam. Gaat in onze auto een lampje branden denken we al snel: ´vlug… naar de garage voordat mijn auto ermee ophoudt´. Maar heb je hoofdpijn is dat voornamelijk iets lastigs. We slikken een paracetamolletje en gaan weer door. De volgende keer weer… en weer. Toch heeft deze hoofdpijn dezelfde functie als het lampje in de auto. ´Hé… er is iets aan de hand! Luister alsjeblieft!´ Met holistische massagetherapie maak je weer contact met jouw lichaam en met de informatie en de wijsheid die het voor je heeft. Hierdoor wordt het zelf genezend vermogen aangeraakt. Om dit weer te kunnen ervaren dien je je af te stemmen op een niveau waar ons denken niet bij kan. Daarvoor is het nodig om even de tijd te nemen en stil te worden.

En terwijl je tijdens de massage denkt dat je mijn handen voelt voel je in werkelijkheid jezelf!

Massagetherapie kan op verschillende momenten worden ingezet. Bij steeds terugkerende fysieke klachten, burn-out, niet-lekker-in-je-vel zitten, bij rouw of verlies of met de wens jezelf beter te leren kennen.