Onhandig Gansje

een tekst van lang geleden die mij weer te binnen schoot toen ik een goed georganiseerde dag in het water zag vallen…… niet alles wat georganiseerd is wordt geweldig. En dat is óók helemaal oké.

 De erkenning van Onhandig Gansje

De Koningin zat op de bank en keek naar de sneeuw die in grote hoeveelheden naar beneden kwam vallen. Waarmee de hemel de door haar buurman schoongeveegde stoep uitlachte.

Ze wilde gaan doen… de sneeuw beperkte haar bewegingsruimte… ze wilde sneeuwballen gooien… glijbaantje maken… doen!… alles beter dan hier zitten…

Onrust… onvrede…

Blijf eens zitten Koningin, en zie eens wat dit je brengt..

Waarom kan ik mezelf zo moeilijk aanvaarden als het onhandige gansje. Want dat ben ik óók. Wéér een deelpersoonlijkheid in beeld.

“Zie hier, ik introduceer u: mijn ONHANDIG GANSJE!!

Geef haar een warm applaus!! Ze hoort erbij… ze hoort erbij! Heb haar lief Koningin, ze is één van uw belangrijkste en warmste onderdanen. Haar onhandigheid geeft kleur aan uw zo goed georganiseerde en gestructureerde dagen.  Ze charmeert uw Koninklijke Persoonlijkheid tot een warme en levendige vrouw. Vrouw zijn, zij is óók een vrouw. Stop haar niet weg en als ze zelf weer achter u weg wilt kruipen, roep haar dan terug en vraag of ze naast u wilt komen staan.

Verontschuldig u bij haar voor de term ‘gansje’. Alhoewel ‘gansje’ vrouwelijk  en liefkozend klinkt en ook kan zijn, kan het gevoelsmatig verlagen. Het kan minderwaardig klinken en dus ook zo voelen. Waarmee haar waarde wordt onderschat. Haar waarde als vrouw. Haar waarde als rader in het grote geheel. Haar taak is belangrijk: ze steekt een stokje in het wiel en daarmee onthaast ze. U komt hierdoor uit uw vaste patroon, d.w.z. als u haar haar werk wilt laten doen. Het maakt uw geplaveide weg licht hobbelig. Hierdoor krijgt u de kans na te denken over uw weg en te zien of en een omweg of zijweg niet beter, leuker of spannender is. Tevens wordt u hierdoor geholpen eens naar beneden te kijken. Naar de kwaliteit van de weg die u bewandelt. Naar de staat van de grond, de staat van moeder aarde. Kan zij iets gebruiken wat u heeft? Heeft ze iets nodig wat u nog niet in de gaten heeft?

Wellicht uw tranen omdat zij dorstig is?

Wellicht uw handen om haar oppervlak wat losser te maken zodat ze wat lichter kan ademhalen? En… zeker niet onbelangrijk… uw verwonderde en bewonderende blik over haar schoonheid en rijkdom. Hierdoor wandelt u vanzelf lichter en blijer over haar oppervlak.

Wat Onhandig Gansje u nog meer te bieden heeft?

Ze biedt u de mogelijkheid om uzelf te lachen. Om alles wat niet zo gemakkelijk gaat en ook niet zo nodig hoeft. Zo gaat u vanzelf lichter lopen, soepeler. Ze is in die zin geen spaak in het wiel maar smeerolie!

Als zij leert naast u te staan, en dat kan alleen met úw kracht, kunt u elkaar in de ogen kijken. Zij kan zich optrekken aan uw kwaliteiten als Koningin, door u haar waarde gaan inzien en zichzelf aanvaarden. Beide, en niet alleen u beide, zullen sterker worden. Twee krachtige, van elkaars kwaliteiten bewuste vrouwen.     Verenigd in één!

Een dag niet naar buiten kunnen… iets hebben wat je ‘lastig’ valt… het levert op!

M I N D E  R   D O E N      M E E R   Z I J N

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *