Schrikspier

Ooit  van de SCHRIKSPIER gehoord?

Ik niet… tot 2 maanden geleden. Natuurlijk prikkelt zo’n titel mijn nieuwsgierigheid en dus schreef ik me in voor een nascholing. Deze spier, de musculus Psoas, ligt in het midden van de buik van middenrif tot aan de bovenbenen. En helpt ons bij het lopen. Maar spant zich ook sterk aan als er iets onaangenaams gebeurt. Vandaar zijn naam, ‘schrikspier’, ook wel ‘Spier van de Ziel’ genoemd. Mooi hé?

Elke keer als we schrikken spant de musculus Psoas zich aan. Als het spannende moment voorbij is ontspant de spier zich weer. Bij grotere en/of langduriger lastige of spannende momenten blijft deze spier dus ook langer aangespannen. Wanneer hij zich mág ontspannen komt hij niet meer terug naar zijn oorspronkelijke niveau. Hij is blijvend verkrampt. Door aandacht te geven aan de buik kun je gaan voelen wat daar allemaal voor jou aan kennis ligt. Aan emoties, aan blokkades. Door deze spier met diepere druk te behandelen mogen de vastzittende spanningen los komen en oplossen. Dat gaat natuurlijk niet in één keer. Maar ja….. je hebt ze dan ook niet in één keer opgebouwd.

Ook nieuwsgierig geworden naar jouw ‘schrikspier’? Maak een afspraak!

Gratis proberen?

Wist je al dat je elke 1e maandag van de maand gratis kunt kennismaken met massagetherapie?
Kom naar het inloopspreekuur tussen 9.00-10.00uur of tussen 17.00-18.00uuur.

Gun jezelf die 20 minuten aandacht!

Gun iemand anders ook een welverdiende massage,
deel deze mogelijkheid:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin