Aanraken in Adem

Aanraken in Adem

Ademen. Het is het eerste én het laatste wat we doen in deze wereld.

Het middenrif beweegt naar en de longen zuigen zich vol met lucht. Daardoor zetten de borst en de buik uit. Er volgt een korte pauze waarna het middenrif los laat en terug naar boven beweegt en de buik platter wordt. De lucht wordt uit de longen geduwd en de borstkas keert terug in de beginstand. Dát is de adembeweging. We hoeven er niet bij na te denken. Het is een proces van het autonome zenuwstelsel. Probeer maar eens niet te ademen. Er komt een moment dat je gewoonweg móet inademen!

Aandacht aan onze ademhaling besteden is in verbinding komen met onszelf. We kunnen voelen of we gespannen zijn: de ademhaling zit hoog in de borstkas en is oppervlakkig en de schouders gaan omhoog. Angst maakt dat we de adem zelfs inhouden.

Dit alles gebeurt meestal zonder dat we ons daar bewust van zijn. We doen dit om negatieve emoties niet te hoeven voelen. Wat we vergeten is dat we zo ook de positieve en mooie kant van het leven niet goed kunnen voelen.

We kunnen ook voelen of we ontspannen zijn: de ademhaling is dieper en de buik doet mee, de schouders ontspannen zich naar beneden.

Toch gebruiken we meestal maar een klein deel van onze volledige ademruimte. Deze ruimte ligt vanaf het schaambeen tot in het keelgebied.

Het mooie van de ademhaling is dat we deze, net als ons lichaam, altijd bij ons hebben. We kunnen elk moment van de dag contact maken met onszelf door de ademhaling.

Met ademsessies kun je onderzoeken hoe het met jou gaat. Hoe adem jij? Kun je de adem ontvangen? Of zit er spanning op? Kun je de adem laten gaan of controleer je de uitademing? Het geeft je inzicht in jezelf. Het geeft diepe ontspanning. Het beweegt je van ‘controle houden op’ naar ‘overgeven aan’.  

In mijn massage sessies neem ik de adem altijd mee. Ik nodig je dan uit om te voelen hoe je ademt.

In de ademsessies neem ik je mee in dieper en vollediger ademen. Door mijn handen te leggen op de plekken waarvan bekend is dat wij als mensen daar spanning opslaan verdiep je je ervaring.

Aanraken in jouw Adem.

In mijn behandelingen maak ik gebruik van alle massagevormen
Samen onderzoeken we welke vorm op dat moment voor jou de juiste is.

Duur van de behandeling

Prijs

Eerste behandeling met kennismaking: 90 minuten

€90,-

Vervolgbehandeling:
75 minuten

€79,-

Behandelingen kunnen 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd of geboekt. Annuleert u binnen 24 uur wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht. Afspraken mogelijk op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 – 19.00 uur.

Als u aanvullende verzekerd bent, is (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar mogelijk.

Mijn praktijk is aangesloten bij:

  • VBAG 
  • Geaccrediteerde overkoepelende organisatie RBCZ 

Geïnteresseerd?

Wil je meer informatie over de behandelingen, meditatie, de cadeaubon of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met mij op.