hoeveel mag een massage kosten?

17 januari 2017

Wat mag een behandeling kosten?      Mensen vinden de tarieven van een massage veelal te hoog. Dit heeft te maken met het feit dat een massage of massagetherapie niet strikt noodzakelijk gevonden wordt terwijl een onderhoudsbeurt van de auto of een reparatie aan de wasmachine dit wel is.  Ook duur.... maar ja.... noodzakelijk. En bij de kapper of nagelstyliste zie je 'direct resultaat'. Het tarief van een fysiotherapeut zie je niet want deze nota wordt direct doorgezonden naar de zorgverzekeraar. De nota van een massagetherapeut wordt ook (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar; u krijgt hem echter wel eerst onder ogen.  Ik ga niet beginnen over clichés zoals ‘je krijgt waar voor je geld’ of ‘denk eens aan hoeveel geld je eigenlijk uitgeeft aan dingen die niet persé gezond voor je zijn’. waarschijnlijk heb je dat allemaal weleens gehoord.

Het ondergaan van een goede massagetherapiebehandeling is voor veel mensen een broodnodige onderhoudsbeurt in  een stressvol bestaan hebben. Vaak zijn er  pijnklachten  die men niet kunnen duiden, wordt er veel gepiekerd of zit men anderszins niet lekker in hun vel.

Als zelfstandig massagetherapeut plan ik ruim tijd voor een behandeling zodat een cliënt zich weer rustig kan aankleden, wat na kan praten indien gewenst. Bovendien zorg ik ook voor voldoende ruimte tussen 2 afspraken in; minstens een half uur. En een massagetherapeut heeft 5 kwartier onverdeelde aandacht voor een cliënt.      Tegelijkertijd ben ik ondernemer met alle ondernemerskosten van dien zoals; praktijk inrichting, advertentiekosten, massage olie, lidmaatschap van beroepsorganisatie en koepelorganisatie, na- en bijscholingen. Ook netwerken, bijhouden van website en social media, intervisie geven veel uren onbetaalde arbeid.

Terug naar overzicht